Dr. Utassy Gábor

Orvos, Táplálkozástudományi tanácsadó

 
 
 

A klasszikus orvosi évek

A terhességi cukorbetegségből írtam diploma munkámat az orvosi egyetemen.  Végzés után aneszteziológusként dolgoztam a soproni kórházban. A betegágy mellől a gyógyszeriparba vezetett szakmai utam.


A nagyvállalati évek

15 év alatt két, a világon vezető (a francia Sanofi és az amerikai MSD), eredeti készítményeket fejlesztő gyógyszeripari vállalatnál jártam végig a szamárlétrát. Orvoslátogatóként kezdtem majd marketingesként folytattam, végül üzletág vezetőként irányítottam a gyógyszer-kereskedelmet a multinacionális világban. Ezalatt szereztem meg a marketing szakközgazdász, második diplomámat. Az évek alatt Magyarország vezető professzoraival együttműködve olyan fontos terápiás területekben szereztem tapasztalatot, mint a magas vérnyomás, szívritmus zavarok, trombózis, vérzsír problémák, cukorbetegség, csontritkulás, asztma- és allergia, antibiotikum kezelés, fogamzásgátlás, meddőség kezelése.


A Családról

28 éve élek boldog házasságban. 23 éves fiunk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronikai mérnök szakán, 17 éves lányunk Budapesten a Könyves Kálmán Gimnáziumban tanul. Mindketten sportolnak, Kata lányunk tagja a női vízilabda utánpótlás válogatottnak is.

Kata lányunk 2008-ban tejallergiás lett, ez indította el a táplálkozástudomány iránti érdeklődésemet. Feleségemmel együtt végigjártuk a betegség pontos megállapításának hosszú és göröngyös útját, és átléptük a speciális-diétás étrend biztosításának nehéz mérföldköveit is. Akkoriban fogalmazódott meg bennünk egy nagy felelősségtudatú, magas minőségű speciális diétás étrend szolgáltatásának gondolata.


Megtaláltam a saját utamat

2011-től feleségemmel együtt sikeresen működtetjük vállalkozásunkat (DRSÉF KFT) Budapesten, amellyel glutén-, tej-, laktóz-, és tojásmentes ételeket készíttetünk és szállítunk a rászorulóknak. A több száz ügyféllel történő folyamatos kapcsolattartás és a visszajelzések során rengeteg  tapasztalattal bővült tudásunk. A szaktanácsadások során szerzett gyakorlati tapasztalataimat kiegészítem a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság- amelyeknek magam is tagja vagyok-, szakmai képzéseivel. Ez biztosítja, hogy nagy felelősséggel és szakértelemmel tudom segíteni pácienseimet. A stabil  szakmai hátteremmel tudok segítséget nyújtani a rászoruló ételallergiásoknak és ételérzékenyeknek.


Az online táplálkozástudományi- és életvezetési tanácsadásom 2013 év elejétől működik. Az azóta eltelt időszakban számos gyermeknek és szüleinek segítettem a megfelelő diéta kialakításában. Sok, táplálkozási problémával küszködő, aktív felnőtt keresett meg, akikkel szorosan együttműködve sikerült megszüntetnünk a panaszokat. Külön büszke vagyok arra, hogy nem utasításokat adva, hanem a megszerzett tapasztalataimat átadva segítem pácienseimet az egészséges, teljes élethez vezető út megtalálásában.


 

Név: dr. Utassy Gábor

Életkor: 49 év

Születési idő: március

Tanulmányok:

Debreceni Orvostudományi Egyetem ÁOK,

Budapesti Corvinus Egyetem

Diploma: orvos, közgazdász

Sport: vízilabda, úszás, síelés

Szín: kék

Könyv: Müller Péter: Férfiélet, női sors

Film: A profi, Kisértet ház, Csokoládé

MAGAMRÓL